Deze week sprak ik met een lieve dame die zich sinds het najaar voelt ontwaken.

Ze had een cursus gevolgd ergens en wou erover praten met me, ze kon niet terug naar daar want het was te ver weg. In haar enthousiasme probeerde ze alles te vatten, maar het lukte niet. Ze voelde wat verward en ook wat druk door het enthousiasme / euforie door het contact met fijnere energie. Metaforisch uitgedrukt was ze als een ballonnetje dat door fijner Heliumgas naar omhoog kon en tussen hemel en lucht speelde, een speelbal van de wind.

Dat ballonnetje vindt geen houvast, vindt de nieuwe vrijheid uitdagend, voelt zich echt ‘leven’  maar heeft er ook angst voor omdat ze geen houvast rond zich voelt.

Toen ik vroeg of ze  ook  aan gronding en aarding deed, ging ze hier snel overheen en begon direct terug over ontwaken en hoe fantastisch dit wel was.

Het triggerde me , ik herkende dat moment … Wanneer je nogal heftig ontwaakt , je omgeving totaal niet met die dingen bezig is en je nergens terecht kan met je gevoel en vragen, voel je je heel alleen, soms een beetje als een alien.  Je wil alles met je directe wereld delen, maar deze is er niet klaar voor en dan voel je ze bang worden van je… en jij wordt bang van hen want ze begrijpen je niet , bang voor veroordeling, bang dat ze je psychisch gestoord gaan noemen, bang dat ze je zweverig noemen… Op een bepaalde manier ben je dat ‘ zweverige’ ook op dat ogenblik als je niet leert gronden.

Aarden of gronden is één van de belangrijkste acties die  jou in evenwicht brengen, zo leer je perfect tussen hemel en aarde te balanceren.

Door dit evenwicht tussen hemel en aarde voel  je een stabiliteit waardoor  je thuiskomt  hier op aarde, voel je je gedragen, begrijp je meer en meer wat je hier komt doen, angst valt weg om echt mens te zijn ondanks de angst die zich toont vanuit het collectief. Het heeft steeds minder vat op je want je begrijpt dat jouw waarheid binnen in ligt en door te handelen vanuit je hart voel je een kracht van levensenergie opborrelen, onuitputtelijk vanuit je bron om te delen met anderen.

Laatst zag ik een filmpje van E. Tolle : het kruis gevormd door de verticale dimensie van het Zijn en de horizontale dimensie van het Doen… Dat omschrijft ‘Het bekrachtigd hart dat aartsengel Ariël gechanneld heeft doorheen S. Thayer’ heel fijn op een andere maner. Dit wordt ook nog door vele anderen beschreven, elk op hun authentieke manier.  Fijn als dots samenkomen en je ziet  door te beleven en te ervaren dat het gewoon bij ons mens-zijn hoort. Gelukkig ervaren steeds meer mensen dat ze meer zijn dan enkel een fysieke lichaam.

Wat de lieve dame betreft, ik heb haar deze morgen ook een mail gestuurd om nog eens te verwittigen om de noodzakelijke aandacht om te gronden niet te vergeten. Wat zij er verder mee doet, is haar vrije keuze…

Bewustzijns-ont-wikkeling is een oneindig durend boeiend leerproces… en ik ben dankbaar in deze tijd op aarde te zijn.

Als je je aanmeldt ga je akkoord  met onze privacyverklaring en dat ik je regelmatig inspirerende mail toestuur.
Ik ga vanzelfsprekend zorgvuldig om met jouw gegevens.