2024: Jaar van de Draak

 Vandaag 10 februari start het Chinees Nieuwjaar waardoor  er 15 dagen lang gefeest mag worden. In de Chinese dierenriem is 2024 het jaar van de Draak!

Dit is het enige mythische wezen in de Chinese dierenriem. In China wordt de Draak geassocieerd met voorspoed en succes. Het staat symbool voor kracht en moed.

Hoe kan zo’n wezen hier symbool voor staan?

Bij ons werden draken vroeger afgeschreven als wezens die moesten verslagen worden door de prins om zo de lieftallige prinses uit zijn klauwen te redden. Aartsengel Michaël stak de draak neer met zijn zwaard. Deze beelden deden indertijd mijn kinderhart pijn ook al begreep ik het niet, ze maakten me verdrietig omdat ik voelde dat er iets niet klopte.

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook mooie verhalen over draken en hun drakenrijders, over de voorspoed die mogelijk is als mens en Draak samenwerken. Dat vraagt vertrouwen en respect. Geen dominantie.

Ik kan alleen mijn eigen waarheid, mijn beleving van hun energie weergeven zoals ik hen heb leren kennen via mijn drakengids. Ze riep me 30 jaar geleden op terwijl ik een boek aan het lezen was ‘ De Celestijnse Belofte’.

Doorheen die 30 jaar zijn we beiden geëvolueerd en heb ik ze op een heel andere manier leren kennen dan ze meestal beschreven worden.

Draken zijn beschermers, wachters, guardians. Het zijn wijze, magische en liefdevolle wezens die ons ondersteunen als we hen met respect en open zuiver hart benaderen. Ze helpen ons onze moed te vinden om in ons zelf te kijken.

Hoewel ze deel van ons zijn, behoren ze tot de engelensferen met een zeer grote verbondenheid tot de Aarde, ze zijn ook rechtstreeks verbonden met de Bron.

Zoals in sprookjes wordt beschreven, waken ze over onze pure vrouwelijke zuivere kern. Ze beschermen ons tegen onze mannelijke energie die zich gedurende eeuwen dominant over deze vrouwelijke kern gedragen heeft.

Pas als we het evenwicht tussen het mannelijke en het vrouwelijke in onszelf vinden zodat onze mannelijke energie geen dominantie meer kent tegenover het vrouwelijke, doch samenwerking en respect tegenover onze vrouwelijke energie leert uit te drukken, en onze vrouwelijke energie in haar kracht en waarde is komen te staan, kan ze zichzelf omarmen…

Pas als er evenwicht is tussen onze mannelijke actie en vrouwelijke intuïtie…

Pas als onze ratio ten dienste staat van ons bekrachtigd Hart…

Pas dan heeft de Draak haar/zijn  taak volbracht .

Pas dan, in deze toestand van evenwicht en balans zal er echte voorspoed, waar geluk, vrede en harmonie ontstaan in ons Hart en zich weerspiegelen in onze buitenwereld .

Draak is rechtstreeks verbonden met de Oerbron, en is nooit vergeten wie we Zijn en wat we op Aarde komen leren.

2024: het Jaar van de Draak is een hoopvol jaar… een jaar waar velen kunnen ontwaken, een jaar waar vele veranderingen mogelijk zijn op weg naar de Nieuwe Tijd, op weg naar meer vrede en harmonie.

Het vuur van de draak zal nog zware energieën die we mogen aankijken en loslaten, helpen verbranden en transformeren. Dat aankijken zal niet altijd gemakkelijk zijn als mens, bewust worden van oude diepingeburgerde patronen die ons weghouden van echte harmonie en eenheid kan pijnlijk voelen, doch enkel door bewustwording en het recht in de ogen kijken van onze angsten kunnen we echt de keuze maken: leven we in angst of kiezen we voor liefde, vrede en het leven? Durven we echt te voelen wie we werkelijk Zijn?

Ik kan alleen maar vragen :

Koester de fluisteringen van je Draak…

Leer de magie en wijsheid kennen die ze/hij jou brengt…. En groei !

Verruim je bewustzijn…

Het is pas als oude patronen worden doorbroken dat er nieuwe werelden kunnen ontstaan…

En het is pas als Jij het toelaat dat er nieuwe werelden zich kunnen openen…

2024 belooft alleszins een prachtige en krachtige energie mee te dragen om ons daarin te helpen, de rest … is aan ons!

In Lak’ech  ,
Team Apollonia en Nathalie 😊

Als je je aanmeldt ga je akkoord  met onze privacyverklaring en dat ik je regelmatig inspirerende mail toestuur.
Ik ga vanzelfsprekend zorgvuldig om met jouw gegevens.